tiistaina, syyskuuta 15, 2009

yliopistouudistus, final round

Tänä syksynä tällainen aktiivinen korkeakoulupolitiikan seuraajakin tippuu varmasti kärryiltä. Kaikki muuttuu mutta toisaalta mikään ei muutu, kun uusi yliopisto alkaa vuoden 2010 alusta. Henkilöstöä muistetaan onneksi välillä erilaisilla tietoiskuilla.

Uusi yliopistolaki hyväksyttiin kesäkuussa eduskunnassa ja yliopistomme on sitä pannut pontevasti toimeen. Uusi hallitus aloitti työnsä ja uusi johtosääntö on juuri hyväksytty. Syksyn ajan yliopistossamme valtaa pitää kaksi hallitusta: vanha hallitus ja uusi hallitus. Siinä onkin jo sekoilun aihetta kerrakseen.

Hilpeimpänä piirteenä tällä hetkellä pidän käsitteen ”lain henki” sisältöä nykyisessä diskurssissa. Hih, olipas korkealentoisesti sanottu :-D Olen jotenkin luullut, että lain hengen mukaan toimiminen on positiivinen asia. Nykyään yliopistossa kuitenkin perustellaan kaikki kauheudet vetoamalla lain henkeen. Ylhäältä alas kulkeva johtamissysteemi, harvainvallan lisääntyminen ja henkilöstön vaikutusmahdollisuuksien väheneminen ovat kaikki ihan lainhengenmukaisia toimenpiteitä.

Virkasuhteemme muuttuvat vuodenvaihteessa työsuhteiksi. Itselläni tosin ei ole mitään sellaista virkasuhdetta, joka voisi muuttua, koska se virkasuhde päättyy - mutta olen kuullut, että niin ne muuttuu. Vielä on epäselvää, että miten ja millä ehdoin.

Aamulla henkilökuntapalaverissa dekaanimme valisti meitä, että oikeastaan mikään ei muutu. Jos vaan entiseen malliin täällä opetamme ja tutkimme ja olemme ahkeria, niin hyvin tässä käy.


”Ei ruveta riitelemään ennen kuin päästään sinne ensi vuoteen.”
Nina Pärssinen, Yksityisen opetusalan liitto

1 kommentti:

SP kirjoitti...

Mutta kuka on rengastanut armaan rehtorin? Missä seurapiirijuorut?