maanantaina, heinäkuuta 02, 2007

apo-opintoihin

Olen varmaankin unohtanut mainostaa, että pääsin aikuiskouluttajan pedagogisiin opintoihin. Vaikka pääsykoe tuntui menevän erittäin huonosta, sain samat pisteet kuin viime vuonna. Tällä kertaa ne riittivät läpipääsyyn.

Opinnot alkavat syyskuussa ja kestävät ensi lukuvuoden ajan. Välillä on lähijaksoja ja välillä työskennellään itsenäisesti. Olen alustavasti lukaissut opinto-oppaan ja tullut seuraaviin (hätäisiin) johtopäätöksiin:

- kaameasti hommaa, 20 opintoviikon eteen saa kyllä tehdä aikas paljon töitä (luennot, oppimispäiväkirjat, opetus, kirja-arvioinnit)

- liika liikkuvia osia (verkkoympäristö, lukupiirit, oppimisryhmät, valinnaiset teemaryhmät), opinto-opas muistuttaa jonkun monimutkaisen kodinkoneen käyttöohjetta

- haa, osan kirjallisuudesta olen jopa lukenut tai ainakin nähnyt aikaisemmin

- Ihmetyttää, miksi jotkut yksinkertaiset asiat on yritetty tehdä monimutkaisiksi vääntämällä ne abstraktille tasolle. Kasvatustieteessä on olemassa myös oikeasti monimutkaisia ja abstrakteja asioita. Eikö voitaisi opiskella niitä, jos on tarpeen puhua monimutkaisesti?

- hmm, pitäis löytää jostain mulle mentori, 40 tuntia kontaktiopetusta ja kaks muuta mestaa, joissa vois käydä tarkkailemassa opetusta

1 kommentti:

Jarkko kirjoitti...

Mahtavaa! Hieno homma.

Miten on, lähtisitkö terassille ensi viikon perjantaina tai lauantaina? Ihan vaan yhdelle...