tiistaina, joulukuuta 18, 2007

paloharjoitukset, liittokokous ja pääsihteerivalinta

Viikonlopun nurkilla tuli otettua pienet loppukiihdytykset ennen joulua. Totesin eilen illalla, että nyt viimein alkaa jouluvalmistelut, kun on saatu uusi pääsihteerikin JYY:lle. Toki töitä vielä riittää ja niitä teen mutta jospa tämä sosiaalinen ja poliittinen puoli vähän rauhoittuisi.

Perjantaina oli tiedekunnan pikkujoulut. Olimme Paviljongissa syömässä ja Nightwishin keikalla. Ilta alkoi kuohuviinitarjoilulla ja dekaanin puheella. Vuosi vuodelta ahistaa aina enempi jutut siitä, että tulostavoitteet on saavutettu, joten nyt pidetään pikkujoulut. Tämä firma on siis tuottanut tavoitteidensa mukaisen määrän liukuhihnamaistereita. En tiedä, mitä juhlimista siinä on.

Seuraavaksi oli ohjelmassa ruokaa. Rupattelimme mukavia ja riittävän punaviinimäärän innoittamina päädyimme tyttöjen kanssa jopa keskustelemaan ekonometrisista malleista. Ruoan jälkeen valuimme aika hitaasti konserttiin alakertaan. Porukkaa oli hirveästi ja lavalla asti ei näkynyt. Nightwish aloitti heti yhdeksän jälkeen mutta soitti kolme biisiä ja häipyi lavalta. Siinä vähän jo ehdittiin ihmetellä mutta pian kuulutettiin, että poistukaa rakennuksesta. Kipitimme lähimmästä ovesta pihalle palelemaan mutta palasimme pian takaisin sisälle. Ohjeiden mukaan olisi pitänyt ottaa takki ja poistua rakennuksesta. Eipä poistuttu, mikä oli ihan kannattava suunnitelma, koska konsertti jatkui lopulta. Noh, toivottavasti meidän työporukka ei joudu tositilanteeseen, koska sen verran hidasta eteneminen oli näissä paloharjoituksissa.

Lauantaiaamuna lähdin Helsinkiin Tieteentekijöiden liittokokoukseen. Ensin kuuntelimme Akavan puheenjohtajan ilmapalloteorioita. Aika paljon pystyy näköjään puhumaan, vaikka ei olisi mitään sanottavaa. Kokous meni muuten aika rennoissa merkeissä. Kun on tottunut äänestää rätkäyttämään SYLn liittarissa, ihmetytti hieman, miksi puheenjohtaja yritti viimeiseen asti sovitella. Syykin kyllä selvisi: kädennostoäänestys ei oikein onnistu, kun edustajilla oli kokouksessa enemmän kuin yksi ääni (mulla oli kolme) ja ihmisellä on vain kaksi kättä. No joo, ehkä tuohon olisi nyt jonkun kikan keksinyt.

Eilen valittiin ylioppilaskunnalle uusi pääsihteeri. Edustajisto äänesti tehtävään Minna Hautamäen heti suoraan ensimmäisellä kierroksella. Onnittelut Minnalle valinnasta ja onnea tulevaan tehtävään! Olen ollut Minnan kanssa tekemässä JYYn strategiaa ja arvostan suuresti hänen näkemyksiään ja vuorovaikutustaitojaan, joten hyvältä näyttää.

Valinnan jälkeen kokoonnuimme tietysti Sohwille. Ihmetystä herätti taas kerran syksyn erikoisuus: huono palvelu. Osa harkitsi jo kantapaikan vaihtoa. Mä en uskaltanut mennä edes baaritiskille, koska siellä on mulle vaan räyhätty koko syksy. Illan aikana saimme onneksi vastauksen meitä kaikkia askarruttaneeseen kysymykseen: Mitä Juha Koskinen aikoo seuraavaksi tehdä? Tosi oli taas kerran tarua ihmeellisempää, kun Juha yllätti meidät kaikki kertomalle, että aikoo hakea lääkikseen.

Ei kommentteja: