torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Taloustutkijoiden XXV kesäseminaari, Mattilanniemi

Viime viikon keskiviikkona ja torstaina oli perinteinen kesäseminaari - pahoittelut, että raportti tulee myöhässä. Juhlavuoden kunniaksi paikalla oli nobelisti ja hirveästi porukkaa. Pystytimme aulaan myös info-pisteen ja nipotimme risteilylipuista.

Ennustelaitokset julkaisivat synkkiä pitkän aikavälin ennusteita. Nobelisti Edward C. Prescott oli kuitenkin - muista kansantaloustieteilijöistä poiketen - optimistisella mielellä. Hänen luentonsa johtopäätös oli, että USA:lla ja Suomella menee tulevaisuudessakin hyvin, jos toteutamme veronalennuksia ja ”pro-productivity” -politiikkaa.

Ilta jatkui cocktaileilla Keskisuomalaisessa. Suklaatarjoilu pelasi mutta kuohuviinitarjoilu oli aika hidasta. Cocktaileilta jatkoimme perinteisesti risteilylle Päijänteelle ja tutustuimme laivan hieman korkkivikaiseen viinivalikoimaan.

Torstaina aamulla oli mun esitys. Se meni ihan hyvin ja yleisöäkin oli. Sessiomme oli kokonaisuudessaan oikein mielenkiintoinen! Esitykset käsittelivät työttömyyden vaikutusta lasten saamiseen, isien perhevapaiden käyttöä, muuttamisen vaikutusta miesten ja naisten tuloihin sekä miesten ja naisten palkkaeroja.

Lounaan jälkeen perustimme vielä Jennin kanssa oman session, jossa käsittelimme muun muassa työmarkkinoita ja parisuhteita.

kuvia seminaarista

Ei kommentteja: