maanantaina, marraskuuta 10, 2008

tutkijatapaaminen ja sähköpostiuudistus

Meidän tiedekunnan talossa on legendaarinen sali ”Telemaattinen studio”. Kahdeksan vuoden jälkeen pääsin ensimmäistä kertaa studioon tänään. Noh, ei se nyt ollut niin ihmeellinen. Meillä oli tiedekunnan tutkijatapaaminen, jossa päätoimiset tutkijat ja tutkijakoulutettavat esittelivät omia juttujaan. Tutkimusaiheet olivat vaihtelevia ja mielenkiintoisia. Lopuksi piti vaan todeta, että kyllä oman talon sisällekin mahtuu hyvin erilaisia teemoja ja jopa tieteenfilosofisia lähtökohtia.

Noin muuten päivä meni säköpostilootaa pähkäillessä. Yliopistossa toteutetaan yleinen sähköpostiuudistus. Saamme kaikki uudet sähköpostiosoitteet. Lisäksi niiden, joilla on kaksi lootaa (opiskelijaposti ja työposti) pitää luopua toisesta. Opiskelijapostini on aivan täynnä ja ajoittain jopa tukossa. Siellä on myös lähes koko elämäni tai ainakin sen käännekohdat. Työposti on ihan okei mutta pelkään, että eräänä päivänä saatan olla ilman tunnuksia (jos rupean siis pelkäksi opiskelijaksi). Kahden postilootan strategia on ollut erittäin kätevä ratkaisu. Työpostia ei ole tarvinnut lomalla avatakaan ja jos joskus haluaa keskittyä (hyvin harvoin), niin ei sitten tarvitse avata opiskelijapostia. Nyt kaikki asia ja asian vierestä tulisi yhteen lootaan. Siitä voi seurata vähintäänkin kaaos.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi vastaus spostiongelmaan on gmail (jonka arkistointisysteemi on kylläkin aika kummallinen..), jonne opiskelijaelämän voi forwardoida eteenpäin talteen:) Samalla ulkoistat muun elämän tarvittaessa irti yliopistosta. Lisäksi gmail on käsittääkseni ihan kohtalaisen uskottava esim. työhakemuksien lähettelyn suhteen.

Meillä Helsingissä mailboxi on sama. Kotihakemistot ja käyttäjätunnukset sen sijaan on eriytetty opiskelija-minälle ja työntekijä-minälle. Eikä niitä saa yhdistettyä. Onnena onnettomuudessa kuitenkin, että tässä tapauksessa "työntekijäksi" luetaan myös apurahalla työtä tekevä, jolla on työhuone yliopistolla... Olis aika tyhmä tilanne, jos parin vuoden työ katoaisi eräänä pimeänä yönä kun rahoituslähde muuttuu...

Että tällaisia. Jaksamista!!!

Mari S

Anonyymi kirjoitti...

Webmailissahan on myös tuo arkistointi-työkalu, jolla viestit voi tallentaa tietokoneen kovalevylle. Turhaan niitä vanhoja viestejä siellä inboxissa tai kansioissa pitää...