perjantaina, joulukuuta 05, 2008

raportointi jatkuu

No niin, tässä vielä luvatut raportit European Christmas partysta ja auditoinnista. Kävin näyttämässä naamaani myös edustajiston järjestäytymiskokouksessa, joten siitäkin pari sanaa.

Viime lauantaina Jyväskylän Eurooppanuoret ja Eurooppalainen Keski-Suomi viettivät pikkujouluja. Oli oikein hyvät bileet! Dresscodea ”smart casual with Christmas twist” oli noudatettu varsin säntillisesti. Ruokaa oli hyvää ja sitä oli runsaasti - ainakin mun lautasella, mistä kiitokset Jarkolle. Paikalle olivat ilmaantuneet myös JENin uudet kyvyt, joten suhtaudumme luottavaisesti JENin tulevaan vuoteen. Anun ja Pertin kanssa päädyimme tilittämään jo heti alkuun ekonometrisistä malleista. Juhon kanssa väänsimme demareista ja rahasta, joka kasvaa puussa. Desibeleistä huolimatta olimme jälleen kerran samaa mieltä. Järjestelytoimikunta oli valinnut minut DJ:ksi, joten musiikki oli sen mukaista. Ylläriohjelmassa piti arvailla, kuka on Aino Sallinen ja kuka on Jutta Urpilainen. Pikkujouluista jatkoimme baariin.

Maanantaina kohdalleni osui yliopiston laatujärjestelmän auditointi. Olin yliopistotason opiskelijaryhmässä. Yllätyin itsekin aika paljon, kun haastattelu ei ollutkaan mikään tietokilpailu. Raati kyseli varsin konkreettisia asioita eikä tentannut, osasimmeko laatujärjestelmän ulkoa. Ensimmäisenä meiltä kysyttiin vaikuttamismahdollisuuksista. Raadin puheenjohtaja kohdisti kysymyksen ensimmäisenä mulle, joten ei kai siinä muu auttanut kuin huokaista syvään ja kertoa, että jatko-opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet ovat kehnot. Keskustelimme lisäksi muun muassa kirjastosta, yliopistoliikunnasta ja englanninkielisestä opetuksesta. Saa nähdä, miten yliopistolle käy.

Eilen ylioppilaskunnan edustajisto kokoontui järjestäytymiskokoukseen. Kokous oli tosin hieman muuttanut muotoaan, koska kaksi ensimmäistä tuntia meni toimintasuunnitelman käsittelyyn. Perustimme muutaman muun entisen puheenjohtajan kanssa rivijäsenten pöydän, josta huutelimme tarpeen mukaan. Pöytämme mielestä toimintasuunnitelma sisälsi aivan liikaa paperien kirjoittamista, joten tsemppiä vaan ens vuoden hallitukselle. Muutosesityskasan ja äänestysten jälkeen päästiin viimein asiaan. Ylioppilaskunnan puheenjohtajan kunniakkaaseen tehtävään valittiin Janne Pitkänen ja hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Soile Koriseva. Hallituskoalitio on mielenkiintoinen - siellä on kaikki ryhmät paitsi kokoomus, Sosialistiopiskelijat ja Pressure. Kokoomuksella on sitten ylioppilaskunnan pj:n paikka. Noh, itsepähän ovat tuollaisen - ööö... toimintakyvyttömän - hallituksen kasanneet, joten sen kanssa sitten elelevät.

Ei kommentteja: