keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Kansantaloustieteen päivät, Turku

Viime viikolla olimme aina yhtä riemukkaalla retkellä KT-päivillä. Tällä kertaa ne pidettiin Åbo Akademin tiloissa. Opiskelijaruokaakin piti ostaa ruotsiksi, joten oli varsin eksoottinen reissu.

Ohjelma oli jotenkin osuvampi ja ymmärrettävämpi kuin aiemmin - tai sitten olen vaan viisastunut (tuskin). Ekana päivänä kävin kuuntelemassa työmarkkinoita ja muuttoliikettä käsitteleviä sessioita. Erityisesti jäi mieleen tutkimus miesten ja naisten uralla etenemisestä. Asia oli tosi mielenkiintoista ja tutkijaa ei paljon kiinnostanut, ovatko keskivirheet robusteja. Kerrankin keskityttiin asiaan eikä tekniikkaan - huippua!

Ensimmäinen päivä huipentui tietysti kaupungin vastaanottoon ja illanviettoon Koulussa. Ruokana oli sorbettia (alkuruokana!), kuhaa sardellikuorrutuksella ja paistettu omena. Vietimme iltaa lähinnä omalla porukalla. On antoisaa lähteä Turkuun tapaamaan omia työkavereitaan, koska uudet tilanteet tuovat tutuista ihmisistä esiin uusia puolia. Ilta jatkui Pankin kautta yökerhoon, jossa oli hyvä musiikki mutta ei juuri muita asiakkaita. Hih, tunnelmasta tuli mieleen yksi baari Riikassa...

Toisena päivänä ylösnousemus oli aika hidasta, koska piti kerätä voimia omaa esitystä varten. Suurin piirtein koko seurue jaksoi kuitenkin raahautua seminaaripaikalle. Oma esitykseni muuttamisen vaikutuksesta kotitalouden tuloihin meni ihan okei, vaikka en enkun puhumisesta nyt niin välittänytkään. Yleisöä oli aika niukasta. Japanilainen kommentaattorini kävi puheenvuorossaan läpi kaikki tutkimustulokseni - myös ne, joita en itse esitellyt. Varsinaisia kommentteja en juuri saanut mutta pari uutta ideaa paperia varten tuli mieleen. Bussissa yliopistolta rautatieasemalle sain myös ohjausta. Keskustelimme nimittäin proffan kanssa erilaisista työtavoista ja kevään aikataulusta.


Pojat luennolla


Ei kommentteja: