perjantaina, heinäkuuta 10, 2009

loma-aikaa

Lyhyen lomanpätkän jälkeen olen viettänyt aikani tiiviisti väitöskirjan äärellä. Hommat ovat edenneet ihan hyvin. Työpaikalle en ole aina jaksanut raahautua, koska kirjoitushommat sujuvat muuallakin - ja jopa paremmin. Mattilanniemessä on ollut aika hiljaista. Yläkerrassa proffien käytävällä ei ole edes valoja. Noh, onneksi reissut ja loma ovat ihan nurkan takana, joten en sentään koko kesää joudu täällä viettämään.

Tämä lomakauden hilpein juttu on ollut liimalaput työhuoneiden ovissa. Saimme ehdottoman ukaasin, että perussiivousta varten pitää ilmoittaa, milloin lomailee. Laitan yleensä oveen lapun kohteliaisuudesta työkavereita ja opiskelijoita varten, jos en aio olla paikalla. Nyt laput ovat ilmestyneet lähes kaikkiin oviin - siivoojia varten! Ilmeisesti työkavereilla ei ole niin väliä, koska kaikki eivät näitä lappuja ole aiemmin harrastaneet. Olen lisäksi hihitellyt sitä, että naapurihuoneiden tohtorit paiskivat töitä, vaikka ovissa lukee, että he ovat lomalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se siivoojakin ole laajassa mielessä työkäveri, ihan yhtä paljon on töissä kampuksella kuin itsekin;)? Lisäksi on ihan kohteliasta sitä siivoojaakin kohtaan se lomalappu oveen läiskäistä..

nimim. useampanakin kesänä kampuksella perussiivousten kanssa paininut ja usein henkilökunnan yleistä nenänvartta-alaspäin-katselua kummastellut Petra S.

ps. No ei kaikki suhtaudu siivoojiin nihkeästi, mutta harmittavan monet ei vastaa tervehdykseen ym. Toivottavasti sä et toimi näin noiden "ei-työkavereiden" kanssa;).

Anonyymi kirjoitti...

Tässä blogissa on ennenkin puhuttu siivoojista mielestäni varsin kummalliseen sävyyn. Bloginpitäjä taisi taannoin myöntääkin mokanneensa asian esittämistavan, mikä oli kunnioitettava teko. Mutta että taaskin vähättelevältä haiskahtava blogimerkintä...?

Olen useasti miettinyt, mistä johtuu moinen asenne (ihan siis yleiselläkin tasolla)? Miksi ihmisten on niin vaikea sisäistää sitä, että kaikenlaisten ammattikuntien työpanosta tarvitaan, jotta homma rullaa kokonaisuutena?

Kuten Petra kirjoitti, eikö siivooja ole yhtä lailla työkaveri vaikka ei tee samaa työtä kuin itse? Ja vaikkei nyt sitten siivoojaa työkaverina pitäisikään, niin kunnioitus toista ihmistä ja hänen työtään kohtaan tulisi silti olla olemassa... siksihän siivoojatkin niitä lappuja oviin pyytävät, että tietäisivät tulla siivoamaan vähiten häiritsevänä aikana eli luultavasti silloin kun huoneessa majaileva henkilö on lomilla...

T: myöskin kampuksella siivonnut