torstaina, kesäkuuta 18, 2009

kesäkuun juhlia

Kesäkuussa on taas ollut kaikenlaisia juhlia - ja asiaakin - täällä kampuksella.

Viime viikolla oli Taloustutkijoiden kesäseminaari. Perinteiseen tapaan seminaarissa jaettiin kristallipallo parhaalle talousennustajalle. Osallistujia oli vähemmän kuin viime vuonna, koska tällä kertaa emme saaneet vieraaksemme yhtään nobelistia.

Työmarkkinasessioissa paikalla olivat tutut naamat ja keskustelu oli tasokasta. Useiden vuosien kuuntelemisen myötä alan ehkä viimein ymmärtää, mistä muut puhuvat. Kohdalleni osui myös kommenttipuheenvuoro torstaina aamulla mutta kontribuutioni jäi aika vaisuksi.

Kesäseminaarin huipennus oli toki risteily Päijänteellä. Ilta oli viileä mutta aika kaunis. Keskityin lähinnä kiukuttelemiseen ja voimalaitostyömaan ihmettelyyn. Maisemat noin muuten olen nähnyt ennenkin.

Tämän viikon maanantaina kokoonnuimme professori Koirasen 60-vuotiskahveille. Dekaani totesi, että Matti tuntee kaikki ja kaikki tuntevat Matin, joten eiköhän aloiteta kahvinjuonti. Professori ilmoitti, että aikoo pitää oppituolistaan kiinni jatkossakin, että olisi edes istumapaikka, kun vanhustenhuollosta ei saa kohta enää edes seisomapaikkoja.

Maanantaina illalla oli lukuvuoden päättäjäiset Vesilinnassa. Maisterit saivat hienot ekonomidiplomit ja kaikki saivat ruokaa. Harmaa tihkusade ei ollut paras kesäsää maisemien ihasteluun.

Lukuvuoden päättäjäisten jälkeen osa porukasta suuntaa lomille. Minä tarkastan oppimistehtäviä ja rakentelen legoilla ens viikolla mutta sen jälkeen puurran taas väikkärin parissa. Kesäloma alkaa vasta heinäkuun puolivälissä.

Ei kommentteja: