tiistaina, helmikuuta 13, 2007

uusi opetussuunnitelma, osa 1

Tiedekunta on päättänyt, että ensi lukuvuosi mennään samoilla vanhoilla tutkintovaatimuksilla. Tulisi kuulemma liikaa sekoilua, jos tässä välissä taas väännettäisiin uudet. Saimme siis yllättäen ylimääräisen vuoden aikaa opetussuunnitelman tekoon. Olen asiasta vähän yrittänyt viritellä keskustelua mutta tänään ryhdyin rankempiin toimenpiteisiin: lähetin sähköpostia.

En ole koskaan oikein ymmärtänyt meidän kansantaloustieteen opetussuunnitelman logiikkaa. Kun nyt olen asiaan hieman enempi perehtynyt, ymmärrän entistä vähemmän. Opetussuunnitelma on ilmeisesti kasaantunut vuosien saatossa henkilökunnan intressien ja resurssien perusteella. Siinä on nähtävissä erilaisia kerroksia – tarvitsisimme arkeologia tulkitsemaan sitä. Henkilökunnan intressit eivät taida kuitenkaan enää olla asiallisia periaatteita opetussuunnitelmatyössä.

Olen siis ryhtynyt taistelemaan tuulimyllyjä vastaan ja yritän virittää meidän oppiainetta oikeaan opetussuunnitelmatyöhön. Lähetin oppiaineen henkilökunnalle viestin, jossa oli lyhyesti opetussuunnitelmatyön osa-alueet ja linkki oppimistavoiteasiaa selventävälle sivustolle. Oon itse ihan liekeissä siitä, että määriteltäisiin tavoitteet kandi- ja maisteritutkinnoille, opintokokonaisuuksille ja opintojaksoille. Siihen taitaa kuitenkin olla vielä matkaa.


Ensi keskiviikkona 21.2. on muuten aika paha valinta edessä. Samaan aikaan olisi kandidaatti Vahvasen väittelyilta Ilokivessä ja Sauli Niinistö vaalibileissä Hoviraitilla. Oijoi, elämä on valintoja.

Ei kommentteja: