maanantaina, helmikuuta 05, 2007

uusi suunta ja uusi verkko

Selvisin kansantaloustieteen päivistä aika vähällä remuamisella. Myös kansantaloustieteen kannalta päivien anti oli aika vähäinen. Yhdessä vaiheessa ilmoitin, etten suostu kuuntelemaan enää yhtään esitystä, josta en ymmärrä mitään. Noin muuten päivien anti oli aika rankka ja vieläkin on kaamea päänsärky - ajattelemisesta.

Saimme reissussa ihan suorasanaisesti kuulla, että Jyväskylä ja jyväskyläläiset ovat ihan surkeita. Kukaan ei osaa täällä mitään ja kannattaisi vaihtaa vaan Helsinkiin. Just just. Sama henkilö, joka keuhkosi aiheesta sekä sessiossa että illallispöydässä, ei osannut kysyttäessä kertoa, mikä on hänen tutkimuksensa politiikkasuositus. Uskomatonta! Vaikkei me täällä mitään osattaisikaan, niin graduntekijätkin täällä ymmärtävät ja tarvittaessa kertovat, mitä tekemistä heidän tutkimuksellaan on todellisuuden kanssa.

Tästä tulimme sitten Anun kanssa siihen johtopäätökseen, että se mallien vääntäminen loppuu meidän osalta just nyt. Tästä lähin keskitymme tekemään perusmalleilla tutkimusta, jolla on merkitystä ja raportoimaan sen niin, että joku muukin kuin kansantaloustieteilijä pystyy sen ymmärtämään. Kerroimme kaikille innoissamme, että väitöskirjoilla on nyt uusi suunta. Vastauksena oli hyväntahtoista naureskelua ja tiedustelua, että olemmeko syöneet sieniä.

Sillä aikaa kun etsin uusi ulottuvuuksia Lappeenrannassa, oli meidän atk-heppu siirtänyt minut AD-verkkoon. Jälki oli jotakuinkin hirveää ja pari päivää on mennyt säätäessä konetta takaisin käyttökuntoon. Niin, ja aion muuten sitten laittaa koneen yöksi kiinni. Ohjeiden mukaan niin saa tehdä, jos hyväksyy sen, ettei kone ole heti käynnistämisen jälkeen käyttövalmis.

Ei kommentteja: