torstaina, huhtikuuta 19, 2007

JYY ja OLL, 2. erä

JYY erosi aikoinaan vuonna 2003 Opiskelijoiden liikuntaliitosta. Olin tuolloin edustajiston jäsen ja muistan hyvin ne keskustelut ja tunteet, joita asia tuolloin herätti. Nuo muistot ovat nousseet pintaan viime aikoina, kun on keskusteltu jälleen JYY:n jäsenyydestä OLL:ssa.

Hallitus esitti eilisessä edustajiston kokouksessa, että tuetaan SYL:n liittymistä kokonaisuudessaan Opiskelijoiden liikuntaliittoon. Silloin kaikki ylioppilaskunnat ja opiskelijat olisivat OLL:ssa mukana. Asiasta pidettiin viime viikolla iltakoulu ja sama keskustelu jatkui eilen edustajistossa. Olen kuullut ihan saman keskustelun myös vuonna 2003, kun JYY erosi OLL:sta. Suuressa viisaudessaan edustajisto päätti, ettei kannateta SYL:n liittymistä OLL:n jäseneksi.

Ymmärrän kaikkia niitä, joiden mielestä jäsenmaksulle ei saada vastinetta. Se on ihan oikeutettu mielipide. En kuitenkaan pätkän vertaa pysty käsittämään kommentteja, joiden mukaan OLL panostaa huippu-urheiluun tai OLL:n pitäisi järjestää liikuntaa Jyväskylän yliopiston kampuksella. OLL:n tehtävä on ajaa opiskelijan etua liikunta-asioissa, edistää mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa, tuoda liikuntajärjestökentässä esille tavallisen liikkujan tarpeet ja tukea ylioppilaskuntien liikunta-aktiiveja. Itse olisin valmis maksamaan tästä huomattavasti enemmän kuin 50 senttiä, joka olisi OLL:n jäsenmaksu/opiskelija!

No joo, jotkut vanhat kaverini eivät enää jaksa innostua tästä mutta minä jaksan. En tosin tiedä, kuinka monta erää jaksan, koska olen saanut kummallakin kertaa kunnolla turpaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavaan edariin pitäisi saada aloite siitä, että JYY liittyisi OLLn jäseneksi. Luulisin, että se menisi läpikin :D

Harmittavaa todella. Olisi mukavaa, jos edaattorit ymmärtäisivät edunvalvontajärjestön rooli... Niitä kuuluisia "optioita" pitäisi siis kai alkaa saamaan jo yhdistyksien jäsenenäkin.

Mutta toisaalta, näin käy aina. Sanokaa yksikin hyvä päätös, minkä edari on tehnyt... :D