maanantaina, huhtikuuta 23, 2007

Tieteentekijöiden risteily, Itämeri

Perjantaina lähdin elämäni ensimmäiselle ay-henkiselle retkelle eli Tieteentekijöiden liiton seminaariin ja liittokokoukseen laivalle.

Lähdin reissuun hieman epäileväisenä mutta loppusaldo on kuitenkin plussan puolella. Kävi nimittäin ilmi, että meininki ja aktiivit muissa yhdistyksissä ovat vähän erilaisia kuin meillä Jyväskylässä. Mukana oli nuortakin porukkaa ja paljon pätkätyöläisiä. Ihmiset jaksoivat keskustella UPJ:stä, tutkimusrahoituksesta, tutkimusryhmien työtavoista ja kaikista muista tosi kiinnostavista asioista.

Mukavaa ja rentouttavaa oli myös se, ettei jokaiselle uudelle tuttavuudella tarvinnut selittää, mitä yliopistolla oikein tehdään. Työtehtävät, väitöskirja, apurahat ja muut yliopistomaailman omituisuudet ovat kaikille itsestään selviä. Sen sijaan yleisiä kysymyksiä olivat: ”millä rahoituksella oot?”, ”onko sulla kuinka pitkä pätkä?” ja ”missä teillä yleensä pidetään karonkat?”.

Reissulla selvisi, että...
- työttömyyskorvaus ei ole tutkimusrahoituksen muoto
- työajanseuranta on virkaehtosopimuksen vastaista, jos työntekijän työaika on 1600 tuntia/vuosi
- innovaatio on määritelmällisesti kaupallinen asia
- seitikkejä on yli 600 lajia
- kannattaa ruveta professoriksi, koska saa drinkkilippuja
- meidän Jyväskylän yliopiston tieteentekijöiden hallituksessa on myös eräs toinen intomielinen Britney-fani

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Omiensa seassa on aina rentouttavaa! Erityisesti toi yhteinen todellisuus on lohdullista, ettei muualla mene sen kummemmin ja että on vielä kirveelle töitä...