maanantaina, helmikuuta 18, 2008

työterveys ja Kansantaloustieteen päivät

Vähän on vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta mutta syy on hyvä. Raahauduin viime viikolla työterveyslääkärille, kun en pystynyt enää tekemään töitä. Kaaduin nimittäin yksi päivä kotimatkalla ja nerokkaasti suoraan ranteen päälle. Lääkäriin pääsin nopeasti mutta etupäässä lääkäri keskittyi pelottelemaan minua kipsillä. Hieman huolestutti väitöskirjan eteneminen. Röntgenkuva onneksi pelasti minut kipsiltä. Noh, osaanpahan nyt ainakin täyttää työtapaturmailmoituksen.

Viime viikolla kansantaloustieteilijät kokoontuivat Jyväskylään. Mulla ei ollut omaa esitystä, joten sain olla ihan turistina kotona kampuksella. Eräässä sessiossa olin juuri ehtinyt huomata, että olen yllättävän hyvin kärryillä, kun virkamieheksi itseään nimittävä ekonomisti pääsi kommentointivuoroon. Oli kuulemma ”tämmöiselle virkamiehelle” hieman hankala tehtävä lähteä kommentoimaan paperia, jossa kehuttiin, että Blanchard on tätä jo kommentoinut. Kyseinen virkamies veti sellaiset kalvot esiin, että tipahdin kärryiltä ryminällä. Kyllä siinä Blanchardkin kalpeni, kun virkamies esitelmöi parametrien kalibroinnista. Huh huh.

Iltaohjelmana oli kaupungin vastaanotto ja päivällinen Vesilinnassa. Vastaanotolla kaupunginjohtaja kertoi kuuluvansa kansantaloustieteilijöiden tulosten kestokäyttäjiin. Hieman epäilyttävää. Eräs tunnettu luottamushenkilö taas antoi meille menovinkkejä. Todella epäilyttävää. Jatkoimme kaupungintalolta Vesilinnaan. Siellä oli perinteisesti hidas palvelu mutta ruoka oli syömäkelpoista.

Päivien aikana oli mukava tutustua meidän tulevaisuuden kykyihin Sannaan, Jenniin ja Hennaan. Uskomattoman fiksuja ja reippaita nuoria naisia on saatu taas mukaan remmiin! Myös opiskelijamme Miikka ja Liisa pääsivät päivillä testaamaan uskottavuuttaan kansantaloustieteilijöinä. Yhdennäköisyys oli ilmeinen.

Ei kommentteja: