keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2008

seminaari AgC233.1 ja kevyttä juoruilua

Meillä oli tänään jatko-opintoseminaari. Seminaarimme muoto on vaihdellut näinä (liian monina) vuosina, kun olen täällä ollut. Tällä kertaa kolmen tunnin settiin on tungettu kuuden jatko-opiskelijan esitykset. Seminaari oli huomattavasti mielenkiintoisempi tässä muodossa, koska esitykset olivat lyhyitä ja yleistajuisia, joten niistä heräsi runsaasti keskustelua.

Kuulimme tarinoita yksityisen ja julkisen sektorin palkkaeroista, yritystukiin tuhlatuista miljoonista, yliopiston vaikutuksesta palkkaan, alueiden kasvusta ja jostain mystisestä yritysrahoitusteemasta. Minä esittelin tulevaa paperiani muuttamisen vaikutuksesta palkkaan. Lisäksi keskusteluun nousivat vakioaiheet: valikoituminen, identifioiminen, aineiston hyvät ja huonot puolet ja tutkimusongelman terävöittäminen. Yllättäen seminaarissa sanottiin sana ”paradigma” jopa kolme kertaa, mitä ei siis yleensä tapahdu. Tervetuloa joukkoon, Jussi ja paradigma!

Juoruosastolta täytyy kertoa, että Juha Koskisella vaihtoehtoja riittää. Lääkissuunnitelma on nyt hylätty, joten Juha aikoo perustaa Pohjois-Savoon yhden miehen ”maisterista muurariksi” -ohjelman.

Kirsi sen sijaan yllätti meidät ilmoittamalla, että tuo vappupiknikille avecin. Avecin henkilöllisyyskin on jo selvitetty – ja Jarkolle terkkuja, että sun arvaus meni pieleen.

Ei kommentteja: