torstaina, toukokuuta 29, 2008

työajan kohdentamista, Mattilanniemi

Olen vältellyt ansiokkaasti koko kuukauden työajan kohdentamiskoulutusta. Tänään oli viimein pakko mennä, koska kohta pitää kohdentaa toukokuun työaika. Koulutus oli jotakuinkin koominen. Henkilöstöjohtaja ei saapunut paikalle, joten kouluttaja-raukka joutui vastailemaan kaikkiin kysymyksiin ja kommentteihin, vaikka soppa ei ole missään määrin hänen syytään.

Alkuperäinen ohjehan oli, että jokaiselle päivälle kohdennetaan 7h 15min työaikaa eikä mahdollisia vaihteluita merkitä. Lausuntokierroksen jälkeen linja lieveni ja nyt merkitsemme järjestelmään toteutuneet tunnit. Järjestelmä ei kuitenkaan hermostu, jos väittää esimerkiksi tekevänsä 25 tuntia töitä vuorokaudessa. Nerokasta! Kerättyjä tietoja käytetään kuulemma vain kustannuslaskentaan. Varmasti saadaan tällä systeemillä kustannukset kohdilleen! Joku valopää kysäisikin kokouksessa: ”Tuleeko sanktioita, jos valehtelee?” Ei kuulemma tule, joten tämähän on yhtä luotettava systeemi kuin vaalirahoitusilmoitus.

Koulutuksessa en päässyt kärryille, miten kohdennan oman työaikani. Räpläsin järjestelmää ja luin ohjeita mutta niistäkään ei ollut apua, joten lähettelin perään vielä vähän sähköpostia. Uskomaton sekasotku!

Ei kommentteja: