maanantaina, elokuuta 04, 2008

paluu arkeen

Palasin tänään lomalta kampukselle. Loma meni oikein loistavasti, koska en tehnyt mitään. Ajoin aivoni niin totaaliseen virransäästötilaan, että ne käynnistyvät näköjään vielä hitaammin kuin kolme viikkoa AD-verkosta irti ollut tietokoneeni. Unohdin esimerkiksi työavaimeni kotiin. Vielä pitäisi palauttaa mieleen, mitä ihmettä minun oikein täällä kuuluu tehdä.

Aloitimme työt reippaasti oppiaineaamiaisella klo 10, joka kului lähinnä souturetkeä suunnitellessa. Kehotin muun muassa paria professoria kippaamaan itsensä Päijänteeseen ilman pelastusliivejä – näin rakentavasti alkoi tämä lukuvuosi!

Sitten setvimme siivousta. Lomalla lähtiessä siivosin työhuoneeni yllättävän asialliseen kuntoon (saa tulla vaikka tarkastamaan!) ja laitoin oveen lapun, että olen lomalla. Viime vuoden kokemuksen perusteella meinasin kirjottaa lappuun isolla: ”SIIVOTKAA, pliis”. Olisi varmaan pitänyt, koska klassisesti huoneeni ovelle ilmestyi tänään siivoja kyselemään, milloin saa tulla siivoomaan. On se nyt kumma, ettei siivousta voi hoitaa silloin kun se ei häiritse työntekoa.

Päivä jatkui järjestelmiin totutellessa.

Päivitin:
verkko-oppimisympäristö Optimaa,
kurssinhallintajärjestelmä Korppia,
virkamatkajärjestelmä Travelia,
työajankohdentamisjärjestelmä Solea ja
vähän vielä sitä ihmeellistä lomajärjestelmää, jonka nimeä en muista.

Kyllä tekniikka helpottaa elämää!

Noin muuten kampuksella ei tapahdu mitään, joten suosittelen pysymään lomalla, jos vaan voi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Unohditko, että työtään se siivoojakin tekee? Ja hänen työaikansa saattanevat olla suunnilleen samat kuin omasikin, eli siksi tämä "häiriö". Ja vaikka huoneesi olisikin siivottu lomasi aikana, pölyä on kertynyt varmasti sen verran, että siivous on jälleen tarpeen.

Ei pahalla, mutta tekstisi läpi paistoi tietynlainen asenne. Siksi kommentoin.

terv. ex-siivooja, nykyinen siivoojia arvostava yo-opiskelija

Signe kirjoitti...

Pahoittelen asennettani - huomasin itsekin, että nyt meni ehkä hieman metsään.

Kommentoin lähinnä töiden organisointia, en yksittäisiä siivoojia, jotka tekevät työnsä hyvin.

Niin, ja kyseessähän on siis se perussiivous kun täältä raahataan kaikki kamat pihalle, pestään ikkunat ja vahataan lattiat. Se olisi siivoojallekin helpompi hoitaa silloin kun talo on tyhjillään - luulisin.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkia perussiivouksia ei aina valitettavasti keretä toteuttamaan silloin, kun huoneissa työskentelevät henkilöt ovat lomalla... milloin puuttuu tekijöitä, milloin ilmaantuu yllättäen akuutimpia kohteita yms.yms.

Siivoojienkin työ on sellaista, että se ylipäänsä huomataan vasta silloin, kun sitä ei ole jossakin ollut. Arvostus on pohjalukemissa, vaikka muiden on mahdoton tehdä omaa työtään ilman siivoojia.

Mutta enpä minäkään pahalla, nämä ovat huomioita joita työssä tein. Hyvää loppukesää!

t. toinen ex-siivooja