perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

laittomat ylityöt ja abiesite

Joskus eli aika usein ei voi muuta kuin ihmetellä meininkiä yliopistolla - uskomaton työpaikka kerta kaikkiaan.

Tällä viikolla selvisi, että palkallisten ylitöiden tekeminen on kielletty. Kiinnostaisi tietää, onko tarkoitus, että tehdään palkattomia ylitöitä. Meillä on perinteisesti saanut asiallisen korvauksen, jos on ollut mukana esimerkiksi tilaustutkimuksessa. Työt on tehty omalla ajalla. Pienen korvauksen lisäksi niistä on saanut erittäin tarpeellista työkokemusta ja hyviä kontakteja. Tämä on nyt siis kielletty. On se ilmeisesti aiemminkin ollut kiellettyä mutta nyt ekan kerran siihen on puututtu. Opettaa sen sijaan saa ylitöinä 56 tuntia / vuosi.

Runsaasti pyörii päässä näin kesähelteellä myös korkeakoulupoliittisia kannanottoja mutta taidan palata niihin myöhemmin.

Hih, tänä aamuna minua haastateltiin yliopiston tulevaan abiesitteeseen. Selitin kaikenlaista, vaikka lopullisesta tekstipätkästä tuleekin tosi lyhyt. Hauskin kysymys oli: ”mikä tutkimustuloksesi voisi kiinnostaa myös abeja”. Hahaa, onneksi tutkin arkijärjellä ymmärrettäviä asioita, joten tilittelin valikoivasta pariutumisesta ja koulutusta vastaavista työpaikoista.

Loppukevennyksenä esitettä varten kysyttiin, mikä on lempipaikkani kampuksella. Se oli tosi paha kysymys. Sanoin Opinkiven sauna ja Piato Agorassa. Täällä on niin paljon erilaisia paikkoja – hmm – erilaisiin tarkoituksiin ja tunnelmiin, että lähes mahdotonta sanoa yhtä. Nuo kaksi valitsin, koska saunalla on yleensä hauskaa ja Piatossa on ihana vuodenajan mukaan vaihtuva maisema.

Hommat ovat edenneet tällä viikolla kohtalaisesti, koska olen edistänyt niitä lähinnä kotona. Työhuoneessa on liian kuuma. Ensi viikolla pitäisi esittää jotain Taloustutkijoiden kesäseminaarissa. Katotaan, miten käy.

Ai niin, jos et ole huomannut, niin vinkiksi, että ex-edaattori Lipiäinen tilitteli kokousraportin kommenttiosastolle pitkät pätkät ylioppilaskunnan tehtävistä. Kannattaa lukea ja kommentoida, jos vielä riittää sanottavaa.

Ei kommentteja: