tiistaina, marraskuuta 13, 2007

vieraana kampuksella

Terveiset Helsingistä! Olen täällä KAVA:ssa mikroekonometrian kurssilla. En siis todellakaan ole kotona kampuksella. Ei oo omaa mukia, ei työpöytää eikä edes työkavereita. Tuntuu hieman siltä, etten kuulu tänne. Toisaalta on hauskaa vaihtelua notkua Economicumissa, jossa tehdään kansantaloustieteilijöitä. Melkein jokainen käytävällä liikuskeleva tyyppi näyttää jo kaukaa ihan kansantaloustieteilijältä. Näytänköhän mäkin?

Kurssilla olen oppinut, että CIA tarkoittaa conditional independence assumption. Opin myös, että empiriisessä tutkimuksessa ei voi ikinä olla varma, onko malli oikea. Siinä ei auta muu kuin kestää tai ryhtyä teoreetikoksi. Näin tänään myös Jarkkoa ja juttua riittikin koko illaksi. Kuulin hilpeitä (osittain aika vanhojakin) tarinoita.

Vaalit sitten menivät ja ilmeisesti hallitusneuvottelut alkoivat. Mahtavaa, kun homma on uusilla kyvyillä ihan hallussa ja mun ei tartte tehdä mitään. Kokoomusopiskelijat nappasivat yhden lisäpaikan, mikä on mainio juttu. Onnittelut kaikille uusille edaattoreille ja vinkiksi: kun antaa pikkusormen, se vie koko käden.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miltä kansantaloustieteilijä näyttää?

Signe kirjoitti...

Noh, en ehkä ole oikea henkilö arvioimaan mutta ainakin ne tyypit siellä näyttivät yhtä aikaa siististi pukeutuneilta ja nörteiltä.