keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

talonvaltaus, PiC

Hehe, joku muukin on päättynyt kotiutua kampukselle. Jotkut neropatit ovat nimittäin eilen vallanneet sisäilmaongelmien vuoksi suljetun rakennuksen täällä yliopistolla.

Erityisesti riemastuin, kun huomasin, että ryhmä osoittaa kritiikkinsä myös ylioppilaskuntaa kohtaan. Manifestissä sanotaan:

Mitä tarjoaa ylioppilaskuntamme? Nousukkaita, tylsimyksiä, hännystelijöitä, mielistelijöitä, kon­sensuspullaa, näennäisdemokratiaa, pakkojäsenyyttä, vaaleja, joissa ei tapahdu mitään.

Sitäpä juuri. Itse uskon kuitenkin, että demokraattisella päätöksenteolla saapi enempi aikaan kuin valtaamalla taloja. Ehkä Autonomisen tiedekunnankin kannattaisi kokeilla.

Manifesti ja muuta löytyy täältä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei beibe, en mä kyllä näe, että tuossa kritisoitaisiin demokraattista päätöksentekoa, vaan nimenomaan sen puutetta. Et kai säkään ole tyytyväinen esimerkiksi siihen määrään ihmisiä, joka kokee viitsivänsä äänestää edarivaaleissa? Tai että kai sekin kertoo jäsenistön kokemuksesta, että ylioppilaskunta on jotenkin toisenlainen tai epäkiinnostava ison osan jäsenistöä kannalta katsottuna?

Ja jotenkin on aika vaikea nähdä, että miksi tyhjillään olevia tiloja ei voisi ottaa käyttöön, jos sellaisia jossain järkevillä paikoilla on. Ketään ei tietenkään saa laittaa työskentelemään tiloissa, joissa ilma ei ole riittävän hyvää, mutta jos niille tiloille löytyy jotain muuta hyödyllistä tai ilahduttavaa käyttöä (kaiketi korjausta odotellessa), niin mitä haittaa siitä nyt sitten on?

Signe kirjoitti...

Joo beibe, oon toki huolissani ja surullinen siitä, että jotkut opiskelijat eivät koe ylioppilaskuntaa omakseen tai edes sen vertaan kiinnostavaksi, että äänestäisivät. Mun mielestä mm. JYYn hallituksen ois syytä suhtautua sekä passiivisuuteen että esitettyyn kritiikkiin vakavasti.

Noin lähtökohtasesti pidän kuitenkin ylioppilaskunnan vastustamista koomisena. Sehän on vähän sama kuin vastustaisi omia varpaitaan. Kaikki yliopiston opiskelijat kuuluvat ylioppilaskuntaan ja kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa. Ylioppilaskunnassa se on sitä paitsi kohtalaisen helppoa.

Niin, mä luulen, että meidän täytyy vaan olla samaa mieltä siitä, että oomme eri mieltä. Mun mielestä osallistumalla ylioppilaskunnan päätöksentekoon saa enempi aikaseks kuin valtaamalla taloja.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ehkä saakin, tai sit ei. Mun mielestä se ei oo olennaisinta, vaan se, että mikä niistä tekee vastakkaisia tai toisensa poissulkevia? Ja lisäksi, kaikki ei voi tehdä kaikkea ja olla kaikessa mukana, mutta ei se poista oikeutta kritisoida, varsinkaan kritisoida sellaista johon itse kuuluu.

Jarkko kirjoitti...

Hei beibet, väliäkö sillä miksi ne riehuu, kun rikoksia tekevät. Itsehän he hautaavat ajamansa asian omien rikostensa taakse.
Kantakoon vastuunsa, hölmöläiset.

Antti Vesala kirjoitti...

Eekku kirjoitti: ...jos niille tiloille löytyy jotain muuta hyödyllistä tai ilahduttavaa käyttöä (kaiketi korjausta odotellessa), niin mitä haittaa siitä nyt sitten on?

Käyttö on epäilemättä ollutkin hyödyllistä ja ilahduttavaa. Jos joukkio olisi maksanut jotain käyttämistään tusseista ja muista sotkemisvälineistä, luultavasti niitä myyvä kauppiaskin olisi ilahtunut. Nythän ilahtuu vain se firma, joka saa tehtäväkseen puhdistaa tai maalata seinät. Koska Senaatti-kiinteistöt joutuu kattamaan kulunsa eli siirtämään ne asiakkaille, aiheuttaa tämä sinänsä pieni lisäkustannus paineita muualla. Resurssiensa riittävyyden kanssa painiskeleva yliopisto joutuu ensikäden maksajaksi ja varmaankin ilahtuu tästä suuresti.

Mutta sehän on vain ilahduttavaa ja hyödyllistä, beibe.