torstaina, lokakuuta 04, 2007

opetusvideo, Agora

Eräs APO-opintojen hauskuus on oman opetuksen videointi, jota olen tällä viikolla harrastanut. Meinasin ensin vaipua epätoivoon käytännönjärjestelyissä mutta onneksi sain veljeni videokameran lainaksi, joten tekniikka on pelannut.

Olen opettanut tällä viikolla metodiopintojen harjoituksia, joissa perehdymme erilaisiin tapoihin tehdä tutkimusta. Opiskelijat ovat miettineet vastauksia harjoitustehtäviin ja arvioineet vanhoja seminaaritöitä. Minä olen lähinnä paasannut ja yrittänyt auttaa opiskelijoita jäsentämään erilaisia tutkimuksia.

Tätä paasausta on siis nyt videolla 2 x 60 min. Jouduin harjoituksissa puolustamaan laadullista tutkimusta, jota en ole päivääkään tehnyt. Eräs opiskelija kysyi myös, että kuuluuko mielestäni johtaminen yliopistoon. Välillä jo ehdin kiroilla, että kommenttini menevät videolla. Vielä en ole videoita katsellut mutta kaipa sekin pitää hoitaa.

Niin, ja tänään muuten kaksi opiskelijaa lähti luennolta kesken pois, koska oli kuulemma tilintarkastuksen maraton menossa. Enpäs olekaan moista nimeä Kauppakadun approbaturista vielä kuullut.

Ja muuten, APO on vähän niinkun HIV. Kirjoitan aina, että APO-opinnot, vaikka tuo viimeinen O tarkoittaa, että opinnot. Pitäisikö siis kirjottaa, että AP-opinnot?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hihii, tuli ihan se Kumman kaa -sarjan jakso mieleen, missä Ellun luento kuvataan.
En tiedä, oletko sitä nähnyt, mutta varmasti samalta näytät.

Kuvatoimet...