sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

avajaiset, C1 ja untuvikkopalaveri, Agora

Viikko on vierähtänyt lähinnä reissusta toipuessa ja uutta lukuvuotta käynnistäessä.

Keskiviikkona yliopiston avajaisissa ”kansainvälinen kilpailukyky” putkahti rehtorin puheeseen niin nopeasti etten osannut odottaa. Siitä eteenpäin puhe oli pelkkää bingoruudukkoa. Yllätyin eniten rehtorin avauksesta, jonka mukaan opetusvirkoihin ruvettaisiin vaatimaan pedagogista kelpoisuutta. Teki mieli tuulettaa, koska itse olin tässä kohtaa tuplannut oikein, kun viime vuonna opiskelin opettajaksi. Luulen, ettei kovin moni muu halunnut tuulettaa.

Keskiviikkona tapasin myös kansantaloustieteen uudet toivot. Yllättäen tänä vuonna ei ollut yhtään norssilaista joukossa. Noh, viime vuonna oli kaksi, joten yksi norssilainen per vuosi pätee keskimäärin edelleen. Henkilökunta ja opiskelijat esittelivät itsensä. Joukossa oli taas muutama jamppa, joita ”on talous ja raha aina kiinnostanut” ja ”erityisesti rahoituksen opiskelu kiinnostaa”. Ahistaa opettaa tommosta possee.

Torstaina oli luvassa viikon isoin ylläri: sain ohjausta! Tällä kertaa proffalla oli oikein kaksi A4:sta kommentteja - ikivanhaan paperiin tosin, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Toivottavasti saisin motivoiduttua tutkimukseen tekemiseen nyt ihan tosissani, että pääsisin täältä joskus poiskin.

2 kommenttia:

Kyösti kirjoitti...

musta rahoituksen lukijoissa ei ole mitään pahaa, varsinkaa kuumissa sellasissa.

Mari kirjoitti...

Kaksi ehdottoman repeämisen (aiheuttanen anarkistisessa avokonttorissamme pahennusta) aiheuttanutta kohtaa olivat (1) kilpailukyky bingo (2) allakin mainittu ahdistus rahastuspopulaatiosta kursseilla.. Niin tuttua;)

Tsemppiä sinne, mä kokoan parhaillaan satuja yliopistosta (l. koodaan aineistoa). Jätte kivaa. Tarttis keksii jotain uutta.