maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Riian excu, JEN & EK-S

Viikonloppu vierähti Latvian pääkaupungissa Rii(k)assa. Matkaa on suunniteltu Eurooppalaisen Keski-Suomen ja Jyväskylän Eurooppanuorten saunailloissa Latvian EU-jäsenyyden alkuajoista alkaen. Lukuisten vaiheiden jälkeen pääsimme torstaina vihdoin matkaan.

Perjantaille oli suunniteltu virallista ohjelmaa: vierailut suurlähetystöön ja parlamenttiin sekä paikallisten Eurooppanuorten tapaaminen.

suurlähetystössä opimme, että:
- kukaan ei tiedä millä Latvia elää
- EU-politiikan tärkeimmät teemat ovat Venäjä, energia ja koheesiorahat, institutionaaliset teemat eivät kiinnosta
- puolueet eivät ole ideologisesti järjestäytyneitä
- nuoriso ei vielä ihan tajua markkinataloutta vaan luulee, että rahaa saa pankista

Vierailuista viisastuneena keskustelimme yökaudet Latvian taloustilanteesta ja demokratiasta. Lisää virtaa keskusteluun tuli, kun parlamentissa kuulimme, että naisten (ja miesten) määrä parlamentissa ”is not an issue for us”. Tilanne kiukutti meitä siinä määrin, että suunnittelimme miekkaria demokratian ja tasa-arvon puolesta mutta se jäi kuitenkin uhoamisen asteelle.

Lauantaina oli ohjelmassa kulttuuriohjelmaa, kansantalouden tukemista pienellä shoppailulla ja yöelämään tutustumista. Löysimme mieleisemme baarin mutta kovin moni muu ei ollut löytänyt sinne.

reissun kohokohdat:
- omille teille lähteminen
- Jarkon absolutismi
- Even batman-laastarit
- Anun (ja Signen) hyvät jutut
- Marian ihku meikkipaletti
- Juhon tiukka vastus keskusteluissa

Kiitos matkaseurueelle! Enää tarvitsisi vain päättää, mitä matkaa suunnittelemme seuraavat 3 vuotta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Batman laastarit ovat lähteneet ns. "omille teilleen", mutta ensiapu on muuten hoidossa. :) Palaillaan ja näillä näkymin olen aika varmasti Jyväskylässä 24.10.