maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Suuri väittelyilta, Ilokivi

Kaupungin paras keskusteluohjelma keräsi taas perjantaina porukkaa Ilokiveen. Yritin etsiskellä seuraa väittelyiltaan mutta lopulta jouduin menemään sinne ihan yksinäni. Päätin, että pärjään, kun siellä on kuitenkin niin paljon tuttuja. Noh, hieman meni pieleen. Olen ilmeisesti jo niin ikivanha, että tuttuja oli ehkä yhden käden (okei, kahden käden) sormilla laskettava määrä. Järkkyä!

Ensin Anni Sinnemäki ja Aila Paloniemi väittelivät asevelvollisuudesta. Juttu jumittui aika pahasti eikä toisella väittelijällä ollut kovin montaa ajatusta asiasta. Opin kuitenkin (ja varmaan myös kaikki muutkin paikallaolijat), että asevelvollisuus ei koske koko ikäluokkaa. Vai onko sittenkin niin, että naiset eivät kuulu ikäluokkaan?

Seuraavaksi väitettiin, että suomalainen yhteiskunta syrjii miehiä. Väitteen esittäjä oli ruikuttava nössömies eli tutkija Henry Laasanen. Huh huh, mitä settiä! Vastaväittäjä oli oikein hyvä mutta keskustelu jäi kuitenkin junnaamaan paikoilleen. Jumitus johtui siitä, ettei löytynyt yhteisymmärrystä feministien tavoitteista. Tiedoksi siis vielä kaikille, että feministit ajavat tasa-arvoa!

Kolmannen väittelyn aikana osa porukasta poistui jo paikalta, kun Susanna Sievinen ja vittuilun Suomen mestari väittelivät hepoista. Väittely ei nyt ollut aivan järkyttävän huono mutta aiheutti pientä myötähäpeää.

No joo, ihan jees setti kuitenkin mutta ehkä väittelijät voisivat kunnioittaa tilaisuutta edes sen verran että hieman valmistautuisivat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei jumatsiude, ois pitänyt tulla! No sen sijaan olin töissä kaheksaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole ihme, että Suomessa alkaa olla näin paljon huonosti voivia nuoria miehiä, kun suhtautuminen "ruikuttaviin nössömiehiin" on tällainen. Argumentit ja koko persoona tyrmätään suorilta käsin, niin miesasiaa on ryhdytty ajamaan kouluissa aika ikävin seurauksin. Huolestuttavaa.