perjantaina, marraskuuta 10, 2006

academic writing, MaE

Olen käynyt tänä syksynä henkilöstökoulutuksen Academic writing -kurssia. On ollut tosi hyödyllistä. Ryhmässä on aika nuorta porukkaa eri aloilta, joten poikkitieteellisyys ei tunnu mitenkään hankalalta. Kurssia pitää Nick, jota olen ryhtynyt kutsumaan melkein päättömäksi Nickiksi (Nearly Headless Nick) Harry Potterin koulun kummituksen mukaan. Nick ei tosin ole mikään kummitus eikä sen pää ole melkein irti. Kurssin läksymäärät vaan ovat ihan päättömiä. Olemme tehneet sanastotehtäviä, lukeneet ja alleviivanneet artikkeileita, kirjoittaneet erinäisiä pätkiä ja kaikenlaista muuta. Ikinä en saa kaikkia tehtäviä tehtyä.

Olen oppinut enkun kurssilla paljon kaikenlaista:
- program kirjoitetaan brittienglanniksi programme
- mihin omassa tekstissä pitää kiinnittää huomiota
- ”There is good writing, there is mediocre writing, there is poor writing and they all get published.”

Kasailen parhaillaan tekemästäni tutkimuksesta samalla vaivalla KAVA-ekonometrian harkkatyötä, jota ohjaa professori Markus Jäntti. Tietenkin se vääntyi päässäni Mäntiksi, mikä ei ollut ihan viisasta, koska rupesin tuon nimenvääntelyn jälkeen saamaan häneltä aika tiukkaa palautetta. Lähetin tiistaina harkkatyöni tämänhetkisen version kommentoitavaksi ja nyt jännityksellä odotan palautetta.

Kirjoittaminen englanniksi on tosi vaikeaa. Tunnen itseni niin tyhmäksi, kun en pysty ilmaisemaan itseäni ja toistan samoja lauseita ja rakenteita loputtomiin. Enkun kurssilta olen saanut jotain vinkkiä ja muutenkin päässyt treenaamaan mutta tarvitsen vielä paljon lisää harjoitusta.

Poistun hetkeksi kampukselta metsään enkä pääse tänä iltana 30-vee synttäreille Ilokiveen. Harmi! Isot onnentoivotukset synttärisankarille ja hauskoja juhlia koko porukalle!

Ei kommentteja: