torstaina, marraskuuta 16, 2006

turvallisuuspolitiikkaa, Blomstedt-sali

Maanantaina en päässyt kuuntelemaan Tarja Halosta, kun olin siellä Sohwilla neuvottelemassa. Viikon natojutut tuli kuitenkin juteltua eilen, kun Jyväskylän Eurooppanuoret eli JEN järjesti mielenkiintoisen keskustelutilaisuuden turvallisuuspolitiikasta. Alustajana oli puolustusministerin erityisavustaja Jari Partanen.

Porukkaa oli ilmaantunut paikalle ihan mukavasti. Aluksi kuuntelimme alustajan puheenvuoron EU-puheenjohtajuuskauden ajankohtaisista teemoista. Teemoja ovat: operaatiot, voimavaralista (vai mikä joukko&pyssyluettelo nyt olikaan) ja siviili-sotilaskoordinaatio.

Alustuksen jälkeen yleisö pääsi vauhtiin ja kyseli kaikenlaista operaatioista, siviilikriisinhallinnasta, puolustusministeriöstä, Natosta ja Venäjästä. Alustaja oli osasi vastata kysymyksiin sillä tavalla, että kaikki ymmärsivät. Kysymystenkään ei tarvinnut olla niin hirveän asiantuntevia vaan sain kysellä, mitä mieleen tuli. Se oli tosi hyvä juttu! Vähän vaikeammastakin teemasta voi pitää ihan ymmärrettävän tilaisuuden.

Venäjän uhkasta alustaja linjasi:
”Olennaista on se, että kun mulla on nämä pyssyt taskussa (laittaa kädet taskuihin), niin haluanko mä ampua niillä”.

Alustajaa olisi voinut valistaa sen verran, että myös naiset voivat Suomessa käydä armeijan. Pari kertaa häneltä nimittäin lipsahti (?), että pojat tietää, kun ovat käyneet armeijan.

Ei kommentteja: