torstaina, marraskuuta 30, 2006

tutkimusiltapäivä, Lea Pulkkisen sali

Meillä oli eilen tiedekunnan tutkimusiltapäivä. Tapahtuman tarkoituksena oli infota muita omista hankkeista ja kehitellä yhteistyökuvioita eri oppiaineiden välille. Tapahtuma oli varsin innostava, vaikka nyt en heti keksinytkään mitään yhteistyökuvioita.

Tilaisuudessa esiintyi muutama professori, yksi yliassistentti ja jatko-opiskelijaosastolta Stiina ja minä, koska olemme niin reippaita. Opin päivän aikana, että yhteistyössä voi törmätä ihme jäkättäjiin ja että lepu on least publishable unit eli pienin julkaistavissa oleva tekele. Yleinen näkemys oli myös se, ettei meillä ole kovin vahvaa ryhmätyöperinnettä tiedekunnassa. Lea Pulkkisen valokuva ja käsittämätön määrä kunniakirjoja salin seinällä toivat mielenkiintoisen kontrastin keskusteluihimme.

Oma esitykseni meni vähän pitkäksi, koska en malttanut olla kommentoimatta päivän aikana esitettyjä ajatuksia. Olen edelleen sitä mieltä, että opetus ja tutkimus eivät ole mitenkään vastakkaisia harrastuksia. Tutkimus on laadukkaan opetuksen perusta – se on vähän niin kuin yliopiston idea.


Tutkimusiltapäivästä ryntäsin Jyväskylän yliopiston tieteentekijöiden syyskokoukseen ja jouduin heti kyseisen yhdistyksen hallitukseen. Epäilen, ettei se ollut ihan viisasta mutta toivottavasti jollain tavalla voin tuoda siellä jatko-opiskelijan näkökulmaa esille.


Alban nurkalla tehdään jotain remonttia ja meteli on aika paha. Täytyy laittaa kuulokkeet korviin ja ryhtyä työntekoon.

Ei kommentteja: