tiistaina, joulukuuta 05, 2006

academic writing (part 2), MaE

Enkun kurssi loppui viime viikolla. Rehellisyyden nimissä täytyy perua pahat puheet melkein päättömästä Nickistä, koska hän ei antanut juurikaan läksyjä kurssin loppupuolella. Kokonaisuutena kurssi oli oikein antoisa. Toivon, että pikkuhiljaa opitut asiat siirtyisivät myös kirjoittamiini teksteihin. Toistaiseksi ole mitään vaikutusta havaittavissa.

Opin kurssilla, että jos laittaa pilkun väärän paikkaan, voi tulla epäselvyyttä, syökö hai minut vai minä hain. Suosikkiesimerkkini on kuitenkin: Due to the expectations inherent in academia, university staff is compelled to work long hours. Tässä lauseella yritimme opiskella “due to”- rakenteen käyttöä. Ilmeisesti myös jokin (piilo-)opetussuunnitelma käytössä.

Perjantaina on luvassa lisää akateemista kirjoittamista – välillä suomeksi tosin. Täytyy mennä kirjoittamaan kasvatustieteen kandidaatin tutkintoon tarvittava maturiteetti. Vähän jännittää, vaikka olenkin jo yhden maturiteetin kirjoittanut. Ostin silloin kansantaloustieteen maturiteettia varten aivan loistava kynän mutta en löydä sitä mistään. Täytyy ostaa uusi kynä. Maturiteetissa nimenomaan tarvitaan ohutkärkinen kynä, jossa muste juoksee hyvin tai muuten tulee kramppi käteen.

Ei kommentteja: