perjantaina, joulukuuta 22, 2006

syksyn satoa ja joulua

Tämä syyslukukausi ei ehkä ole ollut niitä tuotteliaimpia mutta onneksi sentään hommat ovat edenneet edes jonkin verran. Joulun alla sähköpostiin kilahtelevat opintosuoritusotteet ovat niin ihania. Mainitsemisen arvoinen aikaansaannos on kasvatustieteen aineopinnot, jotka tulivat valmiiksi, kun kävin sen maturiteetin kirjoittamassa. Kanditutkinto on muutenkin hivenen lähempänä, kun se symbolinen laskentakin meni läpi. Vähän kyllä ihmettelen, että niin kävi.

Eilen meillä oli täällä myös jonkinlainen joulukriisi, joka ei tosin koskenut joulua. Eräs jatko-opiskelijakollegani olisi halunnut vaihtaa yliopistoa, koska oleskelee enimmäkseen Helsingissä. Pari viikkoa sitten asia näytti vielä onnistuvan mutta yllättäen eräs oululainen professori veti asiasta herneen nenään. Hän lähetti kaamean herjauskirjeen kyseiselle jatko-opiskelijalle ja saman viestin tiedoksi myös aika monelle muulle. Toki tällaiset yliopiston vaihtamiset ovat hankalia mutta kyllä nyt jotain inhimillistä näkökulmaa voisi harkita eikä jättää jatko-opiskelijaparkaa ihan yksin kaikkien haukuttavaksi. Kamala tarina kerta kaikkiaan.

Vielä ennen joululomaa ohjelmassa on tänään henkilökunnan joulukahvit ja tilityssessio Liljan kanssa. Se tulee kyllä tarpeeseen – tilitys siis. Työt jatkuvat sitten heti pyhäpäivien jälkeen, joten en aio poistua kovin pitkäksi aikaa kampukselta.

Tässä vielä "jouluinen" kuva Ahvensolariumista - hyvää joulua!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Luin tota viimeistä kappaletta ilmeisestikin vähän valikoivasti: "Ja tilityssessiot jatkuvat sitten heti pyhäpäivien jälkeen..." Toivossa hyvä elää.;)