lauantaina, joulukuuta 09, 2006

pikkujoulut, Lyhty

Perjantaina oli ohjelmassa perinteinen European Christmas Party eli Jyväskylän Eurooppanuorten pikkujoulut. Vanhat aktiivit ja muutama uusi kyky saapuivat pelonsekaisin tuntein Lyhtyyn. Meidät oli taas peloteltu ohjelmanumeroilla, joiden piti olla ihan kamalia. Ilta alkoi glögillä ja hyvillä eväillä.

Viimein ohjelma alkoi ja ensin oli tietysti tietokilpailu. JEN:in historiaa käsittelevässä osiossa piti tietää, miksi Samuli poistuu maasta ja kirjoittaa pieni tarina Even elämästä. Seuraavassa osiossa tunnustelimme, mitä säkkiin oli piilotettu. Kolmas osio oli sitten tiukkaa faktaa. Arvasimme aika monta kertaa ennen kuin selvisi, mikä on EU:n köyhin maa. Helpompia faktakysymyksiä olivat:
Kuka on Suomen kaikkien aikojen paras meppi?
V: Ulpu Iivari
Ketkä ovat Suomen kaikkien aikojen kolme huonointa meppiä?
V: Paavo Väyrynen, Hannu Takkula ja Esko Seppänen

Pistelaskun tuloksena mun joukkueella oli 8,8333… pistettä ja Anun joukkueella 8 pistettä. Voittajajoukkue ratkeaa kuitenkin vasta viikon päästä minun ja Anun neuvottelujen perusteella. Tämä on ehkä JEN:in historian kaikkien aikojen vähiten tappelua aiheuttanut tapa ratkaista voittaja – ainakin toistaiseksi.

Toisena ohjelmanumerona oli perinteinen improvisaatio. Tässä lajissa voittajatiimi Hyvännäköiset pääsi estradille. Näytelmässä hankala työkaveri (Mikko), vaalea viettelijä (minä) ja suomalainen nainen (Hannakaisa) puuhasivat maailmanvalloitusta. Senhän voi arvata, miten siinä käy. Illan mittaan tappelimme perinteisesti musiikista. Poistuimme Lyhdystä klo 23.00 (yliopiston tilapalvelulle tiedoksi) ja jatkoimme baarin.


Jos jotakuta (esim. äitiä) ihmetyttää, eivätkö nuo bileet koskaan lopu, niin voin kertoa että eivät toki. Ne hauskimmat ovat luultavasti vielä edessä. Kandidaatti Vahvanen on nimittäin koko syksyn puuhannut Suurta väittelyiltaa ja se nyt vihdoin ke 13.12. Ilokivessä. Sinne siis seuraavaksi.

Ei kommentteja: