perjantaina, joulukuuta 15, 2006

väittelyilta, symbolista laskentaa ja kesäyliopiston joululounas

Tällä viikolla olen tehnyt vaihteeksi vähän enempi töitä ja ollut kohtalaisen väsähtänyt, joten ei ole syntynyt edes tekstiä tänne.

Keskiviikkoiltana oli kandidaatti Vahvasen organisoima Suuri väittelyilta. Ehdin paikalle hieman myöhässä mutta pääsin silti meininkiin mukaan. Väittelyt olivat hyviä ja hauskoja. Ylituomari ja kommentaattori eli rehtori Aino Sallinen oli asiantunteva ja aika rento. Kandidaatti Vahvanen oli oma itsensä :-) Onneksi väittelijät olivat sen verran nokkelia ja näpäyttivät vastaan, ettei illasta tullut pelkkää Vahvasen omaa showta. Illan mittaan tuli selväksi, että naiset rakastuvat aina renttuihin ja että isot lihakset eivät ole esteettisesti arveluttavia vaan toivottavia. Jälkimmäisestä en ehkä ole ihan samaa mieltä. Kokonaisuutena ja ideana väittelyilta on aivan loistava - niitä lisää!

Torstaina olin symbolisen laskennan näyttökokeessa ja oli kyllä tosi tuskalliset 105 minuuttia. Siinä ajassa piti tehdä kymmenen tehtävää koneella ja paniikki oli aikamoinen. Tentin jälkeen olin vakuuttunut siitä, että täytyy mennä takaisin päiväkotiin, koska en osannut piirtää kolmiota, neliötä ja ympyrää. Uskomatonta, että yli 18 vuoden opiskelun jälkeen en selviä peruskoulukypsyystehtävästä! Myös integrointi tuotti uskomattomia vaikeuksia mutta siihen ei taida päiväkotiin palaaminen auttaa.

Tänään aamulla olin Kesäyliopiston hallituksen kokouksessa ja joululounaalle. Aloitimme kokouksen hiljaisella hetkellä, koska kesäyliopiston tiederehtori Kari Sajavaara kuoli tässä syksyllä. Muuten kokous meni perinteisen kaavan mukaan osallistujien nyökytellessä, joten pääsimme pian maistelemaan ihania ruokia.

Ei kommentteja: