tiistaina, tammikuuta 02, 2007

lomatunnelmia, MaE

Minäkin pääsen vihdoin lomalle, jesh! Kun hengailee täällä silloin kun muut eivät, voi häipätä lomalle, kun muut palailevat töihin. Huomenaamulla lähtee lentokone kohti aurinkoisempia seutuja.

Ennen lomaa pitää tietysti saada hommat siihen vaiheeseen, että voi lähteä. Tänään onkin sitten varsinaiset keräilyerät menossa. Hommalistan mukaan pitää tyhjentää inbox, kirjottaa abstract, lähettää muutama e-mail, varmuuskopioda data ja tietysti myös ilmoittautua tenttiin, vaihtaa pari sanaa professorin kanssa ja tehdä virkamatkaesitys kt-päivistä. Melkein kaikki on jo hoidettu. Abstraktista tuli erityisen hieno. Sain kasaan neljä kliseisintä lausetta, mitkä pystyin keksimään.

Vielä pitää marssia kirjastoon selittämään, että olen edelleen päätoiminen jatko-opiskelija, olen töissä yliopistolla ja minulla on työhuone. Määräaikainen virkasuhdekin on mutta eipä ole vielä näkynyt mitään paperia aiheesta. Toivottavasti kirjastontäti uskoo enkä joudu palauttamaan kaikkia kirjojani. Jatko-opiskelijan asema on kyllä tosi hilpeä, kun aina saa kuljeskella erinäiset dokumentit taskussa ja todistella omia oikeuksiaan.

Sain myös sähköpostin, jossa kyseltiin kurssini esitietovaatimuksia. Kysyjä oli ensimmäisen vuoden opiskelija. Yritin kertoa niin nätisti kuin pystyin, että kurssini on syventävien opintojen valinnaiskurssi ja että kansantaloustieteessä uuden asiat rakentuvat aiemmin opitun varaan. Vähän kyllä epäilen, että kyseessä on jonkun vanhemman opiskelijan organisoima käytännönpila...

Kohta lomalle siis.

Ei kommentteja: