tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

eka luento, AgC233.1

Aluetaloustiede 2 alkoi siis eilen ja ensimmäinen luento meni kyllä ihan yli odotusten!

Luennon alussa oli vähän vaikea päästä vauhtiin, koska salissa oli vain 9 opiskelijaa. Mitä ihmettä? Kurssille oli ilmoittautunut 23 opiskelijaa. Siinä vähän keräilin ajatuksiani ja sain viimein juonesta kiinni. Luennon aikana ilmestyi vielä 2 opiskelijaa lisää, joten eiköhän näillä pärjätä.

Mulla on sellainen pedagoginen systeemi, että ei tenttiä. Ne ovat typeriä eikä juuri edistä oppimista. Sen sijaan opiskelijat pitävät ryhmissä esityksen kurssin sisältöön kuuluvasta aiheesta ja kirjoittavat esseen. Tuon esseen ne valitsivat ihan itse. Muita vaihtoehtoja olivat: soveltava tentti luentomateriaalien kanssa, kaksi lyhyempää kotitehtävää, suullinen tentti tai arvosanojen heittäminen nopalla.

Niin, homma meni siis siltä osin ihan yli odotusten, että opiskelijat eivät valittaneet mistään ja avasivat suunsa, kun kysyin jotain. Aika mahtavaa! Miinuspuolelle menee ehkä se, että ne eivät nauraneet mun vitseille ja ryhtyivät pakkaamaan, kun kuulostin siltä, että lopettelen.


Illalla meillä oli vielä Villa Ranassa vieraita Saksan Suurlähetystöstä. Suurlähetystö tarjosi viinit ja EKS juustot. Keskustelu oli oikein mielenkiintoista ja viini juomakelpoista.

Ei kommentteja: