maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

opetuksen suunnittelua, MaE

Nyt kaikista olennaisin homma on ensi maanantaina alkavan kurssin suunnittelu. Ohjelmassa on siis aluetaloustiede 2. Olen hieman yrittänyt uudistaa sitä, vaikka helpommalla pääsisin, jos vetelisin vaan vanhoja latuja.

Istuskelin 2 x 4 tuntia Optima-kurssilla. Osaan nyt laittaa luentomateriaalit nettiin. Jes! Toivottavasti opiskelijat osaavat ne sieltä Optimasta kaivaa. Noin yleisesti ottaen Optima vaikuttaa ihan ok:lta. Yritys olisi, että sen käyttäminen ei ainakaan hankaloittaisi elämää ja opiskelua.

Olen ajatellut, etten jaksa ihan koko kurssia itse selittää, joten tarkoitus olisi tehdä ryhmätöitä. On vaan ihan uskomaton homma keksiä sopivat aiheet ja etsiä sopivaa materiaalia. Ehkä se on hieman valmiiksipureskelemista mutta kurssi on sen verran lyhyt, että täytyy päästä nopeasti liikkeelle.


Perjantaina muuten oli aika hieno mielenosoitus taiteilijoiden ja tutkijoiden sosiaaliturvan parantamiseksi. Parannettavaa tosiaan on, koska apurahatutkijallahan ei juuri tuota sosiaaliturvaa ole. Täältä voit lukea karmeita kertomuksia tuosta olemattomasta sosiaaliturvasta.

Ei kommentteja: