maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

vuosijuhlat Agora & Ilokivi, sillis Opinkivi & Sohwi

Lauantaina oli viimein kauan odotettujen vuosijuhlien aika. Raportti koko illan kulusta ei oikein onnistu – ainakaan aikajärjestyksessa, joten tässä sekalaisia tarinoita.

skandaali nro 1: kalaruokaa
Olen vuosikauden valittanut, että ei aina pihviä. Pihvien paistaminen sadalle hengellä on kohtalaisen riskialtista puuhaa ja aina joku (usein minä) saa sitkeän / harmaan / ylikypsän / liian raa’an pihvin. Oli siis etukäteen innoissani (toisin kuin useimmat muut), että saamme jotain muuta ruokaa. Noh, tomaattisoossissa uiskenteleva kuha vei meidät valitettavasti ojasta allikkoon.


skandaali nro 2: puhe naiselle
Illan jännittävin ohjelmanumero on puhe naiselle. Tänä vuonna puhetta oli valittu pitämään yht. yo Olli-Pekka Koljonen. Puheessa käsiteltiin naisia ja valtaa. Puhe oli puheeksi oikein nokkela ja siinä oli asiaa – se nyt vaan oli aivan väärässä paikassa. Useilla naispuolisilla vuosijuhlakonkareilla meni snapsi väärään kurkkuun. Ei siinä muuta voinut kuin todeta, että pää poikki ja pitää O-P:lle puhuttelu. Minna ja Riitta uskoivat hyväntahtoisesti, että puheenpitäjää ei oltu briiffattu tarpeeksi. Siitä ei kuitenkaan ollut kysymys. Puolustuksekseen O-P ilmoitti, että seisoo sanojensa takana ja selitti, ettei naisten ylistäminen nyt vaan sovi hänen tyyliinsä (!).

tavoite nro 1: kääntää puukkoa demarien haavassa
Jatkoilla pääsin viimein vauhtiin. ”45 paikkaa, oppositioon” -karjumiseni ei valitettavasti saanut aikaan sen kummempia reaktioita. Kalle tosin analysoi, että Heinäluoman visio on kyllä aika epäselvä. Pekka Komu sanoi, ettei tunnu missään. Kukaan ei kuitenkaan myöntänyt, että demarit olisivat ylimielisiä vaan totesivat, että neljän vuoden päästä on uudet vaalit.

tavoite nro 2: aiheuttaa hämminkiä myös Saijan ja Katjan puolesta
Tämä tavoite epäonnistui surkeasti. Kokonaisuudessaan vuosijuhlista jäi aika laimea vaikutelma ja sen suurempaa hämminkiä emme saaneet Liljan kanssa aikaiseksi. HÖH.

parhaimmat (?) juorut:
- Anne ja Lasse Haravan (a.k.a. Jasser Arafatin) huivi ovat aika kepulaisia
- Paneli tykkää kumminkin Nipsusta
- Juho ei näytä salibandyn pelaajalta mutta tuntuu
- ei löytynyt sopivaa Suomen lippua (tämä ihan oikeasti kerrottiin konferenssissa, kun rehtori halusi kuulla juoruja)

Joskus ennen kuutta (kesäaikaa) saimme Liljan kanssa tarpeeksi kaatuneista kaljapulloista ja Tanelin ja Juhon laulusta, joten lähdimme kotiin.

Muutaman tunnin unien jälkeen homma jatkui silliksellä, jossa sain kuulla muistuttavani erästä iskelmätähteä. Samoin se, että vastustin kylmään saunaan menemistä, sai aikaan hilpeyttä. Aamupalaa saimme ja saunaankin pääsimme lopulta. Opinkiveltä jatkoimme Sohwille syömään. Vege burgerin syöminen vei viimeisetkin voimat, joten meinasin nukahtaa pöytään.

Juha Koskisen aforismit Sohwilla kiteyttävät aika hyvin viikonlopun tunnelmat:
JK: Mitäs ootte aatellut nyt tehdä?
muut: No ei oo suunnitelmia. Mitäs ite?
JK: No, jos tää oli vähän niinku tässä, niin mä voisin lähtee vähän niinku kotiin.
muut: Kai tää oli vähän niinku tässä. Millon sun juna lähtee?
JK: 25 minuutin päästä.
muut: Sun ois ehkä syytä sit kipittää asemalle aika nopeasti.
JK: No vähän niinku joo.


Ilmeisesti homma ei kuitenkaan ollut ihan siinä, koska tänä aamuna klo 6.05 puhelimeni soi. En vastannut mutta vastaajaani oli joku laulanut tai karjunut. Se kuulosta epäilyttävästi poliittiselta laululta mutta sanoista oli kohtalaisen vaikea saada selvää.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulle oli jätetty nimeäni huutava viesti erään henkilön puhelimesta tänä aamuna klo 6.10. Thank god oli puhelin äänettömällä...

Kiitoksia Leallekin pöytäseurasta, riemukkaat juhlathan nuo olivat.

Anonyymi kirjoitti...

"...Puolustuksekseen O-P ilmoitti, että seisoo sanojensa takana ja selitti, ettei naisten ylistäminen nyt vaan sovi hänen tyyliinsä (!)." Nyt on vääristelty yht.yo Koljosen sanomaa. Sanoin, että ylistyspuheita en osaa kirjoittaa, en suinkaan sitä, että naisten ylistys ei sopisi tyyliini. :) Sain muuten paljon kiitosta puheestani, jopa naisilta. ;)

-Olli-Pekka

Anonyymi kirjoitti...

Oli ne pippalot, oli kyllä. Ja aikamoiset jälkimainingitkin, joista ainakin täälläpäin osa lainehtii ihan kotimatkasektorilla.

Muistelen hyvällä iltajuhlaa ja jatkopuoltakin, vaikka olisi kyllä sittenkin pitänyt osallistua plaseeraukseen joidenkin tiettyjen salaisten toiveiden toteuttamisen takia.

Nimimerkki Oppi-isän vedet ja pitsanreunat haluaisi kuitenkin tarkentaa, että syömisosastolla kaikki muu kuin iltajuhlan pääruoka oli kyllä hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hauskasta vuosijuhlaselostuksesta!

Minäkin sain aamukuudelta (täkäläistä aikaa viideltä) herätykseen iki-ihan "täyttäkäämme uima-altaat kepun verellä" -säkeistön siivittämänä. Juhlista poissaoloni selitykseksi ei riittänyt ulkomailla oleskelu. Eikä undulaatti kuulemma ollut tarpeeksi eroottinen tänä vuonna.. :-D

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa:) Voisin melkein arvata kuka kymppikieli jättää aamukuudelta vatsaajaan viestejä. Eikä ole varmastikaan viimeinen kerta, joten pienen pieni varoituksen sana vain:) Mukavaa kuulla, että Tapsu tykkää edelleen Nipsusta. Välillä kun hieman huolettaa tuon parivaljakon J&T liiallinenkin yhteensopivuus.:D Olen melkein pahoillani paremman puoliskoni (:D) luritustaidoista.

Anonyymi kirjoitti...

joo, kiitos ja anteeksi :D mutta puolustuksekseni täytyy kertoa että sain itsekin puhelun maanantaiaamuna kuudelta, jossa oli hyvin samantapaiset teemat kuin muidenkin kokemuksissa :-D

Anonyymi kirjoitti...

Sopiva Suomen lippu oli kyllä tällä kertaa mukana juhlissa mutta nätisti viikattuna narikassa, kun sille ei ollut tankoa.

Palautin (vuokra)lipun tänään kaupungille ja kun kerroin kuinka kävi, repivät noin 5 euron vuokralaskun naureskellen...=D

katja kirjoitti...

Osani sain minäkin niin sunnuntai-illan houkuttelusta kupille kuten maanantain aamu kuuden juomalauluista. Suhtauduin poikain lurituksiin suopeasti, huolimatta tuntia myöhemmin olevasta herätyksestä työaamuna. Juhlat olivat ilmeisesti onnistuneet ja mukavat, vauhtia ja vaarallisia tilanteitakin kuuluu riittäneen.

Ensi vuonna en varmasti ole missään Orivedellä tai muuallakaan, luulen että Saija allekirjoittaa myös tämän lausuman!