perjantaina, maaliskuuta 30, 2007

töitä ja univelkaa

Juhlien jälkeinen viikko on kyllä ollut aikamoista haukottelua. Viikonlopusta jääneitä univelkoja ei saa näköjään kuitattua kovin nopeasti.

Kurssi on edennyt hyvin – ihmeen hyvin. Opiskelijat ovat pitäneet tosi hyviä esitelmiä ja keskustelua on syntynyt. Keskiviikkona ihmettelimme Pariisin karttaa. Välillä tuntuu, että vetelen vähän yläastetasolla mutta onpahan ainakin jotain käytännönläheistä välillä.

Yksi tämän talven ja näköjään keväänkin hilpeimpiä työhommia on ollut mikroaineistoamme päivitys. Hoitelin alkuperäistä aineistoa syksyllä 2004, joten lupasin vanhasta muistista hoidella tämän päivityksen. Aineisto tulee Tilastokeskuksesta. Niillä on siellä kyllä vielä aika paljon opittavaa asiakaspalvelusta! Aineisto tilattiin kesällä ja syksyllä neuvoteltiin sisällöstä. Aineisto maksettiin loppuvuodesta ja se luvattiin toimittaa samoihin aikoihin. Ensimmäinen versio tuli helmikuun alussa. Se oli täysin käyttökelvoton, koska siinä oli väärä määrä porukkaa. Reklamoin siitä ja uuden version saaminen kesti reilun kuukauden. Tästä versiosta puuttuu muuttujia ja puolisoita. Olin valmistautunut siihen, että ongelmia tulee (tuli viimeksikin) mutta enää ei kyllä naurata. Täältä alkaa jo useammalta tutkijalta olla huumori lopussa, kun tutkimukset ovat jumissa ilman aineistoa. Oijoijoi, tilastokeskuksen asiakaspalvelusta voisin kirjoittaa vaikka kilometrin mutta täytyy jatkaa toisella kertaa.


JYY:n strategiahommat ovat edenneet. Olen haastatellut muutamaa työntekijää ja tosi hyviä ajatuksia on noussut esille. Toivottavasti osaamme niitä oikealla tavalla työstää eteenpäin. Myös edustajistoryhmissä (ainakin kahdessa - toivottavasti muissakin) on keskusteltu ja kirjotettu muistioita. Loistavaa!

Ei kommentteja: